Το κυνήγι των ονείρων

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας!

photo credit: Claudio Arriens Canon AE-1 PROGRAM & Canon FD 20mm via photopin (license)

 

 

Τι υπέροχη ανακάλυψη ο φωτογραφικός φακός! Ανεκτίμητη η διάρκεια που αποκτά η ανάμνηση έχοντας μια φωτογραφία. Σου θυμίζει τόπους, σε μεταφέρει σε αγκαλιές, σου προσφέρει μυρωδιές κλεισμένες σε χαμόγελα. Αχ και να μπορούσα να είχα μια φωτογραφία για κάθε ανάμνηση ώστε να έγραφα στην πίσω όψη της πως ένιωθα εκείνη τι στιγμή. Μεγάλο το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής μας, μεγάλο και το εύρος των εμπειριών μας μέσα σε αυτές.

Κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε, ανυπομονώ να βγούμε στους δρόμους με τις κάμερες ανά χείρας, να γεμίσει κλικ η μνήμη. Ώρες έπειτα θέλω να τις κοιτάω, να τις ξανακοιτάω γιατί ακόμα και αν το έχω βιώσει, έχω την περιέργεια να το ξαναδώ.

Στο ίδιο μέρος διαφορετικά άτομα με παρόμοιες στιγμές κι όμως τόσο διαφορετικές απεικονίσεις. Είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί αλλά καθώς συναναστρεφόμαστε με τον άλλον ανακαλύπτουμε πως πολλά βιώματά μας ταιριάζουν όσο ταιριάζουν και οι προορισμοί που τυχαίνει να είχαμε επιλέξει.

Οι εμπειρίες, αυτές είναι ένα στοιχείο που συνθέτουν τον εαυτό. Έναν εαυτό που μπορεί ο καθένας από εμάς να πλάσει, να διαμορφώσει, να εξελίξει στον εαυτό που ήθελε να είναι. Γι’αυτό μου αρέσουν οι φωτογραφίες, έχω να θυμάμαι το πριν από αυτό που είμαι σήμερα, όχι για να με κρίνω αλλά για να αναγνωρίζω την εξέλιξή μου. Ανέκαθεν με βοηθούσαν οι εικόνες, δεν ήταν ποτέ βαρετές. Γι’ αυτό πάντα βγάζουμε πολλές φωτογραφίες, ώστε να έχουμε να θυμόμαστε και σαφώς να μην βαριόμαστε.

Έχω την αίσθηση πως οι κοινές μας φωτογραφίες, μας φέρνουν πιο κοντά στις κοινές μας στιγμές ενώ ταυτόχρονα το μοίρασμα που συμβαίνει μεταξύ μας λειτουργεί σαν μαγνήτης. Μοιάζει να έλκουμε την επικοινωνία μεταξύ δύο πόλων. Τι όμορφη εμπειρία! Πόσο φροντιστική μπορεί να γίνει η επικοινωνία σχετικά με μια ανάμνηση. Τείνουμε να ξεχνάμε πως μας έκαναν να νιώσουμε εκείνες οι στιγμές. Ανεκτίμητη η αξία των εικόνων. Ανεκτίμητη και η αξία του μοιράσματος των εμπειριών μας.

Θέλεις να σας βγάλω μια φωτογραφία?

Με αγάπη,

Mind & Soul

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *