Life is life

Η σημασία του προσωπικού σου χρόνου

 

photo credit: calafellvalo Tarragona Nov 18 (31) via photopin (license)

Κυλάει ο χρόνος σαν νερό βρε παιδί μου. Άλλες φορές γρήγορα, άλλες επιθετικά, άλλες σαν να μην υπήρχε παρών και άλλες σαν ο χρόνος να υπήρχε μονάχος, δίχως εμάς παρόντες. Υπάρχει χρόνος τελικά; Τι κάνεις με τον χρόνο που σου δίνεται και τι με εκείνον που αναζητάς;

Επιτέλους

Παρασκευή και σήμερα, έρχεται Σαββατοκύριακο. «Επιτέλους!» σκέφτεσαι και χαμογελάς. «Επιτέλους για τι ακριβώς όμως;» Αναρωτιέσαι εσύ. «Επιτέλους για ποιόν ακριβώς;» έρχομαι να σε ρωτήσω εγώ. Οοπς, κολλήσαμε τώρα. Μοιάζει η μια ερώτηση να μπήκε μέσα στην άλλη και ξαφνικά να σκέφτεσαι μαζί και τα δύο. Ας κάνουμε μια αρχή. Θέλεις τόσο πολύ να έρθουν αυτές οι δύο ημέρες, είναι οι μόνες ημέρες της εβδομάδας που κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου χωρίς να έχεις την πίεση του χρόνου στο μυαλό σου. Να ήξερες πόσο έντονα ακούγεται αυτή σου η ανάγκη, φωνάζει μέχρι εδώ! Είναι οι ημέρες που βγαίνεις από το σπίτι σου με την όρεξη να γυρίσεις πίσω με καλούδια για να το φροντίσεις. Είναι οι ημέρες που βρίσκεσαι με τον/την σύντροφό σου με χαλαρότητα και παίρνετε την απόφαση να βγείτε έξω για φαγητό ώστε να μην μαγειρέψει κανείς και κουραστεί.

Έχει και συνέχεια

Είναι οι ημέρες που αφήνεις τα παιδιά με τον μπαμπά τους και τρέχεις κυριολεκτικά να βρεις την φίλη σου που έχεις καιρό να δεις. Είναι οι ημέρες που βλέπεις τους γονείς σου, αν μένεις μακριά είναι δύσκολο να τους βλέπεις μέσα στην εβδομάδα. Είναι οι ημέρες που κανονίζεις συνήθως να βγαίνεις πρώτα και δεύτερα και τρίτα «πρώτα» ραντεβού. Είναι οι ημέρες που κάθεσαι στο σπίτι και βλέπεις ταινίες με φίλους, πεθαίνοντας στα γέλια που κάθε φορά τρώτε ότι πιο junk food υπάρχει στον πλανήτη και χαίρεστε με την «καφρίλα» σας. Είναι οι ημέρες, που κλείνεσαι σε εσένα για να σε βρεις ξανά μετά από τις πέντε αυτές κουραστικές ημέρες. Είναι οι ημέρες που σκέφτεσαι γιατί κουράζεσαι κάθε μέρα τόσο πολύ. Είναι οι ημέρες που αποφασίζεις πως αρκετά ασχολήθηκες με όλους, ήρθε η ώρα να φροντίσεις τον εαυτό σου!

Γίνεται χωρίς εμένα;

Μη μου πεις! Το ανακοινώνεις, τους «παρατάς» όλους και βυθίζεσαι στην απόλαυση του κοντινότερου spa ή φυσικοθεραπευτή ή στούντιο yoga ή βιβλιοθήκης ή καφέ bistro ή πάρκο για έναν περίπατο ή σε κανένα burgerάδικο ή έχω ακόμα πολλά να γράψω! Τι να κάνουμε κάποιοι από εμάς έχουν άλλες προτιμήσεις, πως θα σας πιάσω όλους; Γέλασες ε;  Έλα, μια φορά στα δύο χρόνια που το κάνεις δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου. Ναι, ναι θα τα καταφέρουν όλοι χωρίς εσένα! Φύγε, στο καλό. Ακόμα το σκέφτεσαι; Δεν το πιστεύω. Μπες επιτέλους όπου επέλεξες από τα παραπάνω και απόλαυσέ το αγάπη μου!

«Στείλε μου που πήγες να συμπληρώσω τη λίστα!»

Για ποιον;

Έχει σημασία να βρίσκεις χρόνο για σένα. Είναι τόσο σημαντικό όσο να φροντίζεις όσους αγαπάς γύρω σου και να δουλεύεις για να μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς. Όταν σε ρώτησα πριν για ποιον, αυτό εννοούσα. Εννοούσα εσένα και τη σημαντικότητά σου. Για ποιον κουράζεσαι καθημερινά; Κουράζεσαι και για σένα. Για ποιον προσπαθείς καθημερινά; Προσπαθείς και για σένα. Για ποιον έχεις ανάγκη να είσαι καλά; Έχεις ανάγκη να είσαι καλά και για σένα. Διάβασε ξανά όσα έγραψα, είμαι σίγουρη πως απέκτησες μια επιθυμία για σένα!

Η ανάγκη στον χρόνο της

Ο χρόνος πάντοτε θα τρέχει, μαζί του εκ των πραγμάτων θα τρέχεις κι εσύ γιατί είναι μια πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά. Όμως μην ξεχνάς τα διαλείμματα αυτά μέσα στο χρόνο σου, σου επιστρέφουν μέρος της ενέργειας που έδωσες πίσω. Υπάρχει ο χρόνος, εκείνος που επιλέγεις να έχεις. Είναι ημέρες που είναι πραγματικά ακατόρθωτο να τον βρεις, το γνωρίζω. Εκείνες τις ημέρες είναι στο χέρι σου να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν θα σου κοστίσει ούτε χρόνο, ούτε χρήματα. Μείνε κοντά σε εσένα. Αν έχεις την ανάγκη να μην μιλήσεις για πέντε λεπτά απλά μην μιλήσεις, αν έχεις ανάγκη να πιεις ένα τσάι την ώρα που μαγειρεύεις ακούγοντας τη μουσική που αγαπάς απλά να το κάνεις, αν ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική θελήσεις να χορέψεις ή να τραγουδήσεις απλά να το κάνεις, αν θέλεις να πιάσεις την κουβέντα στο τηλέφωνο απλά να το κάνεις.

Η πρόσκληση σε καλεί

Τίποτα από τα παραπάνω δεν κοστίζει. Εσύ απλά αξίζεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Σκέψου λοιπόν, πότε έκανες τελευταία φορά κάτι για σένα; Αφού λοιπόν θυμήθηκες το πότε ή το ποτέ, σκέψου κάτι ακόμα! Αν έκανες κάτι σήμερα για σένα, τι θα ήταν αυτό;

Μόλις προσκάλεσες τον εαυτό σου σε έξοδο! Όπου και αν είναι ο προορισμός βρήκες τον τρόπο να το κάνεις.

Σε φιλώ.

Με αγάπη,

Mind and Soul

Ας μιλήσουμε για τη ζήλια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.