Life is life

Η τέχνη της ζωής

 

 

photo credit: Daniel Kulinski Painting set via photopin (license)

Είναι στιγμές που φέρνω στο νου μου κάποιον καλλιτέχνη. Όσο αποκτούσα επαφή με την τέχνη όποιας φύσεως κι αν ήταν, έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ πως είναι για εκείνον/η να δημιουργεί αφενός κάτι από την αρχή και αφετέρου πως για να το πλάσει σαν εικόνα στο μυαλό του, το είχε ήδη σκεφτεί να γίνεται αληθινό! Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα αυτού του κειμένου με το μήνυμα: «Έχεις τα πινέλα; Έχεις και τα χρώματα!».

Οι δυο φορές

Πάντοτε πίστευα πως δεν το είχα και πολύ με τη ζωγραφική! Υπήρξαν όμως στη ζωή μου δύο φορές που κλήθηκα να συμμετέχω σε μια ζωγραφική διαδικασία και ομολογώ πως μου άλλαξαν εξ’ ολοκλήρου την αντίληψη που είχα μέχρι τότε για το πόσο καλά ζωγραφίζω ή όχι. Ήταν απίστευτο πως η ζωγραφιά δημιουργήθηκε, με τον τρόπο που δημιουργήθηκε και ειδικότερα πως οι εικόνες που ζωγράφισα αφορούσαν στο 100% ότι αισθανόμουν.

Γίνε κι εσύ καλλιτέχνης/ις

Έμοιαζε λοιπόν αυτές οι δύο φορές να ήθελαν να μου διδάξουν πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ότι μπορώ να ζωγραφίζω ακόμα και αν δεν είναι το αποτέλεσμα τέλειο και έπειτα πως όταν ζωγραφίζεις με γνώμονα το τι αισθάνεσαι στο εδώ και τώρα σου, μπορείς να ανακαλύψεις πολλά για τον εαυτό σου. Να που έγινα κι εγώ μια καλλιτέχνις, που είχε νιώσει μέσα από τις εικόνες του μυαλού της και τις έκανε αληθινές!

Η ζωή θέλει τέχνη

Δεν ήταν μόνο καλλιτεχνικά δημιουργήματα αλλά και αποσπάσματα της ζωής. Τουλάχιστον για εμένα, η ζωή έχει κάτι το καλλιτεχνικό. Μπορείς να την ζωγραφίσεις με όποια χρώματα θελήσεις ή ακόμα να δημιουργήσεις τις προσωπικά δικές σου αποχρώσεις. Είσαι ελεύθερος να την μεταμορφώσεις σε αριστούργημα. «Ένα αριστούργημα!» φωνάζει ο δημιουργός, «Τι να εννοεί με την τελεία;» ερωτάται ο παρατηρητής, «Μα καλά, αυτό είναι σαν ζωγραφιά παιδιού; Αυτό είναι ζωγραφική;» κρίνει ο επιφανειακός.

Η αξία της τέχνης

Σημασία έχει πως στα δικά σου μάτια η δημιουργία σου είναι ένα αριστούργημα! Είναι γεμάτο από εσένα, είναι η ποικιλία των συναισθημάτων σου, ήσουν εσύ που το έφτιαχνες και είναι μοναδικό. Η τέχνη δεν έχει συγκεκριμένη αξία αλλά η αξία είναι κενή χωρίς την τέχνη.  Έτσι θα το συνδέσω στο σήμερα και στη ζωή που ζούμε. Εσύ είσαι ο καλλιτέχνης της ζωής σου και νομίζω πως έχεις στη διάθεσή σου άπειρα χρώματα για να την ζωγραφίσεις όπως επιθυμείς.

Χρωμάτισε & ονειρέψου

Δεν χρειάζεται βιασύνη, μα υπομονή και πίστη σε εσένα και στο γεγονός πως θα τα καταφέρεις! Χρωμάτισε τις ημέρες σου, τα βράδια σου, τα λόγια σου και ότι σε περιβάλλει. Κάνε την αλλαγή που επιθυμείς γύρω σου πρώτα σε εσένα τον ίδιο. Μην περιμένεις να σου δώσουν τα χρώματα, οι άνθρωποι πολλές φορές γίνονται τσιγκούνηδες. Ψάξε, σκέψου, ονειρέψου πως θα βρεις τον τρόπο να τα βάλεις στη ζωή σου. Φτιάξε το δικό σου πορτρέτο, φτιάξε τον δικό σου κήπο, φτιάξε την ζωή όπως την θέλεις εσύ!

Έχεις τα πινέλα;

Έχεις τα πινέλα; «Τα έχω!» Έχεις και τα χρώματα; «Ναι, τα έχω!». Σπουδαία! Πάμε να ζωγραφίσουμε τον κόσμο από την αρχή. Πάμε να δημιουργήσουμε αριστουργήματα. Μην ανησυχείς για τον προορισμό από σήμερα. Μπορείς να απολαύσεις το τώρα σου, μαθαίνοντας από τα διδάγματά του. Μαθαίνοντας όποιο χρώμα προκύπτει στον καμβά σου!

Που ξέρεις, ίσως το να αναμιγνύεις τα χρώματα για να βγάλεις την απόχρωση που έχεις κατά νου, να σου αρέσει πιο πολύ απ’ ότι είχες φανταστεί!

Με αγάπη,

Mind and Soul

Αφού πήρες την ενέργεια για να χρωματίσεις, πάμε να διαβάσουμε κάτι φανταστικό ώστε να αποκτήσεις κι άλλες εικόνες!

4 σχόλια

  • mindandsoul

   Mel, χαίρομαι πολύ που το κείμενό μου στάθηκε αφορμή για το δικό σου καλλιτεχνικό χρωμάτισμα!Να θυμάσαι πάντα πως μπορείς να χρωματίζεις την ψυχή σου με τις δικές σου φωτεινές αποχρώσεις!

 • Γιώτα

  μακαρι όλες οι μέρες να ήταν τόσο χρωματιστές. Μου αρέσει που δίνεις τόση δύναμη για αλλαγή μεσα από το κείμενο βγάζεις πάντα θετικότητα..αυτο που χρειαζόμαστε πολλοι άνθρωποι

  • mindandsoul

   Γιώτα, συμφωνώ πως ίσως να μην είναι όλες οι ημέρες το ίδιο χρωματιστές. Όμως η δύναμη για αλλαγή μέσα από τη θετικότητα ίσως να έχει προέλθει και από κάποια σκούρα χρώματα…Ας κρατήσουμε τα διδάγματά τους, ζωγραφίζοντας ξανά ότι θέλουμε να μας φέρει η ζωή!Σου εύχομαι να έχεις πάντα θετικές σκέψεις για χρωματιστές αλλαγές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.