Τα "γιατί" μου

Μου είναι αρκετό

 

photo credit: deeplifequotes There is nothing in this world that can trouble you as much as your own thoughts. via photopin (license)

Αισθάνομαι την ανάγκη να αγγίξω ένα θέμα που θεωρώ πως θυμίζει σε εσένα κάτι το ιδιαίτερο. Πράγματι, είναι ιδιαίτερο και ταιριάζει με την μοναδικότητά σου. Αν θέλεις, διάβασε άλλη μια φορά την παραπάνω φράση προτού συνεχίσεις την υπόλοιπη ανάγνωση. Τουλάχιστον για εμένα, είναι μια φράση που έχει κάποιο νόημα.

Νόημα

Νόημα!Αυτό αναζητάς στην καθημερινότητα σου; Πολύ τίμιο από μέρους σου να το σκέφτεσαι και ακόμα πιο τίμιο να το αναζητάς. Θαυμάζω την γενναιότητα με την οποία μιλάς για όσα σκέφτεσαι, μοιάζει να μην φοβάσαι καθόλου! Αναρωτιέμαι όμως αν όντως ευθύνεται η έλλειψη φόβου, αν τελικά αγαπάς τόσο πολύ αυτή τη σκέψη που σε κάνει ατρόμητο/η ή αν είναι μια «ψεύτικη» ανάγκη σου για ανέλιξη, η οποία θα φανεί και στους άλλους.

Τα μάτια σου λάμπουν

Τα μάτια σου λάμπουν, όταν μιλάς για κάτι που αγαπάς. Άραγε, αν σου έλεγαν να μιλήσεις για τον εαυτό σου, τα μάτια σου θα έλαμπαν με τον ίδιο τρόπο; Σκέφτεσαι! Μοιάζει να μην έχεις κάνει αυτή την ερώτηση ποτέ ξανά στον εαυτό σου. Αναζητάς το νόημα μέσα από τα πράγματα που κάνεις καθημερινά αλλά δείχνεις να ξεχνάς πως να το παραδώσεις σε εσένα.

Τι είναι αρκετό;

Τι είναι αρκετό και τι όχι; Ζεις σε μια κοινωνία που προάγει μια ουτοπική πραγματικότητα. Χρησιμοποιείς τα social media, είναι μέρος της καθημερινότητάς σου και προφανώς αποτελεί ένα μέσο κοινωνικοποίησης. Όμως κάθε φορά που βρίσκεσαι θεατής σε ένα ψεύτικο από τις πλαστικές παρεμβάσεις πρόσωπο αναρωτιέσαι γιατί εσύ δεν έχεις τόσο καλοσχηματισμένα μάτια, χείλη κλπ. Η εικόνα σε βάζει να κρίνεις με πολλά γιατί και πως, το πως είσαι εσύ! Μήπως δεν είμαι αρκετός/η; Δεν έχω αυτό το σώμα. Δεν έχω αυτή την φωνή. Δεν έχω τόσο ωραία μάτια. Δεν είμαι τόσο έξυπνος/η και πολλά άλλα.

Τα ψεύτικα likes

Μετράνε τόσο πολύ οι γνώμες των άλλων που τα likes είναι το κλειδί για να είσαι αρκετός/η για τον ίδιο σου τον εαυτό; Μετράνε τόσο πολύ τα «ψεύτικα» post στα social media εκείνων που παρακολουθείς στενά ως πρότυπα; Ξέρεις, πίσω από μια εικόνα χαμογελαστή, με πολύ εγώ και όχι εσύ, κρύβεται μεγάλη ποσότητα ανασφάλειας! Ανάγκη για αποδοχή, ανάγκη για χειροκρότημα, ανάγκη για προβολή, ανάγκη για ευχαρίστηση, ανάγκη να καλυφθούν τα κενά. Εσύ τι έχεις ανάγκη από όλα αυτά; Εδώ υπάρχει ένα νόημα!

Κράτησε αυτό

Είναι πολύ ειλικρινές να μιλήσεις με αλήθεια στον εαυτό σου σχετικά με όλα όσα έχεις ανάγκη. Αν αυτά είναι που θα σε κάνουν να νιώθεις αρκετός/η τότε είναι εντάξει. Ωστόσο θα ήθελα να σου πω το εξής, κράτησε το αν έχει να σου δώσει κάτι: Φρόντισε τον εαυτό σου, μείνε ειλικρινής με τον εαυτό σου, δώσε στον εαυτό σου ότι σε κάνει ευτυχισμένο, επικοινώνησε όλα όσα σε ενοχλούν αλλά με κύριο/α πρωταγωνιστή εσένα όχι τους άλλους. Έχεις να μάθεις πολλά για εσένα μέσα από την αλληλεπίδρασή σου με τους άλλους και αυτό είναι αρκετό.

Είναι αρκετό

Είναι αρκετό να είσαι ο άνθρωπος που είσαι σήμερα. Είναι αρκετό να χαμογελάς τόσο όσο βρίσκεις αστείο κάτι. Είναι αρκετό οι αντοχές σου να μην σε κάνουν να τρέχεις σε μαραθώνιο. Είναι αρκετό να νιώθεις πως είσαι καλή μαμά για όλα αυτά που δίνεις στα παιδιά σου. Είναι αρκετό να αναγνωρίζεις πως θα μπορούσες να γίνεις πιο παραγωγικός στη δουλειά σου. Είναι αρκετό να είσαι ο εαυτός σου! Είσαι αρκετός! Είσαι αρκετή! Είσαι μοναδικός/ή πως είναι δυνατόν να συγκρίνεσαι με τους άλλους; Είσαι όμορφος/η όπως είσαι και αυτό είναι που σου δίνει γοητεία.

Δώσε χώρο

Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο, χαμογέλασε λίγο παραπάνω! Δεν υπάρχει μόνο όμορφο και άσχημο, δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο, δεν υπάρχει επώνυμο και άγνωστο, υπάρχει αυτό που λέμε «διαφορετικό» και αυτό είναι υπεραρκετό! Αγκάλιασε ότι έχεις και είναι αρκετό. Δώσε του χώρο και αγάπη ώστε να δημιουργήσει ρίζες βαθιές. Ρίζες που θα σε οδηγήσουν σε δρόμους που θα ανοίξεις εσύ με τα δικά σου «αρκετά» και όχι με την πλαστή εικόνα μιας φαινομενικής στήριξης των άλλων.

Γίνε εσύ η «ιστορία σου» με την τροφή των προσωπικών σου βιωμάτων, σε έναν κόσμο που η τροφή μιας ιστορίας είναι μέρος μιας ιστορίας άλλου!

Με αγάπη,

Mind and Soul

Ποιόν δείχνεις με το δάχτυλο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.