December- The month of Christmas- photocredits Mind and Soul
Το κυνήγι των ονείρων

Ο μήνας ο Δεκέμβρης

Δεκέμβριος- ο μήνας των Χριστουγέννων- photocredits Mind and Soul
Δεκέμβριος- ο μήνας των Χριστουγέννων- photocredits Mind and Soul

 

Πρώτη Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ο μήνας μπήκε με όρεξη για αλλαγή, με κινητικότητα και με παρέα. Τι συμβολίζει για σένα ο μήνας αυτός; Σε αγχώνει, σε μελαγχολεί, σου φέρνει χαρά, σε κάνει να ανυπομονείς ή απλά θες να φύγει;

The final countdown

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι η προσωποποίηση του countdown. Ξεκινά συνήθως απρόσμενα «Απίστευτο, πότε μπήκε ο Δεκέμβριος, πότε θα μπει το 2019, σαν νερό περνάει ο χρόνος» συνεχίζει μέχρι τα Χριστούγεννα με μια βιασύνη που μοιάζει με «Είναι τέλος του χρόνου, πρέπει να προλάβω να ολοκληρώσω κάποια ζητήματα ώστε το νέο έτος να με βρει ήρεμο, κάνοντας νέα αρχή» και κλείνει με μια χαρμολύπη που λέει «Γιατί έτρεχα τόσες μέρες; Ουσιαστικά, αλλάζει κάτι; Δε βαριέσαι ας πιω και ας φάω να το ευχαριστηθώ! Άντε στην υγεία μας!» Πως σε βρίσκει εσένα αυτή η τοποθέτηση;

Οι αντιφάσεις

Αυτός ο μήνας είναι ιδιαίτερος, έχει απ’όλα. Έχει χαρά γιατί παίζουν στο ραδιόφωνο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο στολισμός του σπιτιού είναι γιορτινός, συναντιέσαι με τους αγαπημένους σου, ασχολείσαι λίγο περισσότερο ή σε άλλες περιπτώσεις κατά κύριο λόγο με εσένα και την οικογένειά σου. Ωστόσο άλλο τόσο υπάρχει και το συναίσθημα της λύπης. Τα πολλά χαρούμενα στοιχεία σε βγάζουν έξω από την σκληρή και τυποποιημένη καθημερινότητα. Σε προσανατολίζουν σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη «χαρά». Είναι σαν να μπαίνεις από το ζεστό νερό στο κρύο. Μετά από μια εβδομάδα θα πρέπει πάλι να επανέλθεις σε μια «πραγματικότητα» σε εκείνη που βίωνες μέχρι πριν τις γιορτές. Όταν λοιπόν έλθει εκείνη η στιγμή, βιώνεις εκ νέου την μελαγχολία του αρχικού συναισθήματος που λέει «Καλά ήταν τόσες ημέρες. Τώρα που συνήθισα θα πρέπει να ξεσυνηθίσω πάλι.»

Ποιος πήρε το φλουρί μου;

Νομίζω πως αυτό συμβαίνει όταν αποφασίζεις να φας το τελευταίο κομμάτι βασιλόπιτας ενώ δεν είχες κερδίσει για πολλοστή φορά το φλουρί! Μην μου στεναχωριέσαι, θα σου φτιάξω εγώ μια βασιλόπιτα! Θα την γεμίσω φλουριά, να έχεις να βρίσκεις τύχη σε κάθε ένα κομμάτι που θα πέφτει στα χέρια σου. Κράτα αυτή την παιδικότητα μέσα σου. Ακόμα και αν μεγάλωσες, κρύβεις μέσα σου ένα παιδάκι που θέλει να κερδίζει το φλουρί για να είναι τυχερή η νέα του χρόνια.» Το αξίζεις το φλουρί, ήσουν ένα υπέροχο παιδί!

Η μελαγχολία

Αλήθεια τώρα, γιατί θα προτιμούσες να ξεφορτωθείς αυτή τη χρόνια; Τι συνέβη που σε μελαγχολεί; Είμαι σίγουρη πως θα προτιμούσες να το κρατήσεις για σένα, όμως έχω να σου προτείνω κάτι. Αν σε βαραίνει πολύ, ίσως να ήταν πιο ελαφρύ το βάρος αν το μοιραζόσουν μαζί μου. Αν πάλι δεν θέλεις να το μοιραστείς με εμένα, μπορεί να ανακουφιστείς αν το επικοινωνήσεις σε έναν δικό σου άνθρωπο, σε κάποιον που σε αγαπά αληθινά και θα σε ακούσει ειλικρινά, σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Δεν είναι ανάγκη να διώξεις το συναίσθημα, είναι ανάγκη ίσως να το ακούσεις, να καταλάβεις τι σου λέει για να γλυκάνει μέσα σου!

Η γνωριμία των συναισθημάτων

Η μελαγχολία μπερδεύεται από τη χαρά και η χαρά από την μελαγχολία. Όταν η μια γνωρίσει την άλλη μπορεί να μην θέλουν να ξαναμιλήσουν ποτέ, όμως υπάρχει η πιθανότητα να συνυπάρξουν και να μάθουν η μια τα όρια της άλλης. Έτσι η επικοινωνία τους να είναι ισορροπημένη και καλοδεχούμενη σε κάθε περίπτωση. Βλέπεις υπάρχει διαφορά μέσα σου αλλά και στην παρουσία σου όταν αναγνωρίζεις τους λόγους που βιώνεις κάποιο συναίσθημα. Τότε τίποτα μέσα σου δεν αποτελεί απρόσκλητος επισκέπτης. Αγκάλιασε τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου! Γνώρισε τα μεταξύ τους.

Η ευχή

Πρωτομηνιά λοιπόν! Πάμε να συναντηθούμε με απλότητα και γλυκύτητα με τα συναισθήματά και τους λόγους που συνθέτουν τον Δεκέμβρη μέσα μας ,με τον τρόπο που τον συνθέτουν.

Σας εύχομαι έναν ήρεμο, υγιή και γεμάτο αγάπη Δεκέμβρη!

Με αγάπη,

Mind and Soul

Πάμε να διαβάσουμε ένα από τα αγαπημένα μου post-> “Σε έναν κόσμο που”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.