Το κυνήγι των ονείρων

Στο βουνό υπήρχε θάλασσα

 

photo credit: Miradortigre Paisaje de Milford Sound via photopin (license)

Κάποτε ένας ήρωας αναζητώντας την πολύτιμη προσωπική του ηρεμία, πήρε μια σημαντική απόφαση για τη ζωή του. Αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι μακριά από τα προβλήματα της ζωής του. Έτσι βρέθηκε σε ένα βουνό της Ελλάδας. Σε αυτό το βουνό αναγνώρισε πως η πηγή ενός ανεξάντλητου πλούτου βρισκόταν μέσα του.

Όταν κοιτάς από ψηλά

Ανέκαθεν είχα την αίσθηση, πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις σε ένα βουνό τόσο πιο κοντά βρίσκεσαι στον ουρανό! Μα ποτέ δεν μπορείς να τον αγγίξεις. Ήταν λοιπόν κάτι ουτοπικό, μα όσο σκέφτομαι τον ήρωα της ιστορίας ίσως να είχε η αίσθηση αυτή κάποιο νόημα για εκείνον.

Η επιθυμία έχει ευθύνη

Έφυγε για να βρει τον εαυτό του, έφυγε μακριά από τα προβλήματα του, έφυγε και πήγε όσο πιο ψηλά μπορούσε. Ίσως κάποιοι να τον κατονομάσουν ως φυγόπονο ή ανεύθυνο. Όμως στα μάτια τα δικά μου φάνηκε να πήρε συνειδητά την ευθύνη του εαυτού του. Άλλωστε ποιος είσαι εσύ που μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο που επιθυμεί να γνωρίσει τον εαυτό του;

Η διαδρομή & η ηρεμία

Ο ήρωας της ιστορίας, δεν απομονώθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά, όμως αυτή τη φορά έμοιαζε να χρειάζεται και την πραγματική ηρεμία γύρω του για να πετύχει αυτή την διαδρομή. Με κάνει να αναρωτιέμαι αν η πνευματικότητα προσεγγίζεται όταν απομονώνεσαι τελικά;

Ο κήπος

Έμεινε πολύ καιρό κοντά στη φύση, κοντά στην ηρεμία που είχε ανάγκη. Είχε φτιάξει τον δικό του κήπο, έναν μικρό κήπο στον οποίο είχε δημιουργήσει πολλές ζωές απ’ την αρχή. Τις φρόντιζε, με αγάπη, υπευθυνότητα και χαμόγελο. Κάθε πρωί που ξυπνούσε, έβγαινε στον κήπο του και έλεγε «καλημέρα». Την εννοούσε, δεν ήταν λειψή, δεν είχε ερωτηματικά, δεν είχε καταναγκασμό. Ήταν πραγματικά μία καλή ημέρα!

Διψάω για ζωή

Το απόγευμα όταν έπεφτε ο ήλιος καθόταν κοντά στην νεοφυτεμένη του ελιά. Ήταν μικρούλα, όμως φανερά διψασμένη για νερό. Φαινόταν πως μιλούσε ώρες με τον φίλο της τον ήλιο. Ο ήρωας λοιπόν βλέποντας την ελιά να ξεδιψάει καθώς την πότιζε, συνειδητοποίησε πόσο διψασμένος ήταν ο ίδιος τόσα χρόνια!Έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν του, ξανά έκανε με άλλες συνθήκες τον απολογισμό του και έφτασε στο παρόν του να κατανοεί τι σημαίνει διψάω για ζωή!

Η ελιά μεγάλωνε

Μαζί με την ελιά ξεδιψούσε και εκείνος. Τουλάχιστον η ελιά αναπτύσσεται με την κουβέντα της με τον ήλιο, με το νερό της βροχής, με το νερό και την καλημέρα που της δίνει. Τρία στοιχεία ικανά για να την κάνουν να μεγαλώσει. Εκείνος δε μεγαλώνει με τον ήλιο, ούτε με το νερό της βροχής, ούτε με την καλημέρα. Ωστόσο όλα αυτά ήταν ικανά να μεγαλώσουν τον χώρο και τον χρόνο που έδινε στον εαυτό του πλέον.

Μια νέα αρχή

Πόσο σημαντικό είναι να αντιλαμβάνεσαι όσα υπέροχα σε περιβάλλουν. Ποτέ δεν είναι αργά για λίγο παραπάνω «εαυτό». Ποτέ δεν είναι αργά για μία νέα σκέψη, για μία νέα αρχή, για ένα νέο «εγώ» κάπως πιο φωτεινό, διάφανο και ανοικτό. Ο ήρωας πήγε στο βουνό για να βρει τον εαυτό του και έπειτα κατάλαβε πως ο εαυτός του βρισκόταν σε μία θάλασσα συναισθημάτων και σκέψεων. Άλλωστε πως θα ανθίσει ένα λουλούδι δίχως το νερό; Πως θα διευρυνθεί ένας άνθρωπος δίχως την εμπειρία του βιώματος των συναισθημάτων;

Στο βουνό υπήρχε θάλασσα

Πως θα έβρισκε ο ήρωας μας τον εαυτό του, αν δεν «πότιζε» τα πληγωμένα του συναισθήματα και τις παραπονεμένες του σκέψεις; Τελικά στο βουνό υπήρχε θάλασσα! Μία θάλασσα που στην αρχή δεν φαινόταν, κι ας ήταν απέραντη. Η απεραντοσύνη υπάρχει παντού ακόμα και αν φτάσεις όσο πιο μακριά γίνεται. Υπάρχει και σε ακολουθεί μέχρι να την ανακαλύψεις και να την «ανακρίνεις».

Όταν είσαι έτοιμος

Ο δρόμος προς τον αυθεντικό σου εαυτό, είναι ανοικτός για να τον αναζητήσεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Η έμπνευση και ο χρόνος είναι αυτά που έρχονται να σου φέρουν την αλήθεια μπροστά σου όταν είσαι έτοιμος!

Με αγάπη,

Mind and Soul

Η ζωή θέλει λίγη τέχνη!Πιστεύεις πως το έχεις?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.