Το κυνήγι των ονείρων

Το μαγικό λυχνάρι

 

photo credit: hehaden Genie-ous via photopin (license)

Κρατάς στα χέρια σου ένα λυχνάρι, σαν κι εκείνο που είχε ο Αλαντίν στο γνωστό σε όλους μας παραμύθι. Πιστεύεις πως ήταν όντως μαγικό ή ο Αλαντίν έχοντας εμπιστοσύνη στις μαγικές ιδιότητες του λυχναριού, αποκτούσε πραγματική εμπιστοσύνη στον ίδιο του τον εαυτό και στις ικανότητές του;

Το λυχνάρι είναι…

Το λυχνάρι είναι χρυσό, καλυμμένο περιμετρικά από περίτεχνα σχεδιασμένες λεπτομέρειες. Τα σημεία ένωσης των σχημάτων του λάμπουν από τα υπέροχα σμαράγδια. Μοιάζει να είναι ψεύτικο, μοιάζει να σου μιλά, μοιάζει να σε μαγεύει καθώς το κοιτάς. Σου φαίνεται περίεργο που υπάρχει! Ίσως να νομίζεις πως θα εμφανιστεί ξαφνικά το “τζίνι”, σαν σκεφτείς έντονα πως μέσα του υπάρχει ζωή.

Μα πως;

Τι ζωή είναι αυτή άραγε; Τι να θέλει αυτή η ζωή εκεί μέσα αναρωτιόσουν από παιδί; Μα πως ζούσε το “τζίνι” μέσα σε ένα τόσο μικρό χώρο! Γιατί εμένα μου φαινόταν φυλακισμένο; Γιατί νόμιζα πως πάντα περίμενε κάποιον να το ξυπνήσει για να ζήσει λιγάκι; Γιατί θεωρούσα πως ακόμα και που ξυπνούσε δεν έκανε τίποτα για τον εαυτό του, παρά μόνο εκτελούσε τις επιθυμίες άλλων;

Ο “εκτελεστής” επιθυμιών

Εσύ λοιπόν γιατί επιθυμείς να έχεις έναν “εκτελεστή” επιθυμιών κλεισμένο και καλά κοιμισμένο σε ένα στενό χώρο, μέχρις ότου το καλέσεις; Τι είναι εκείνο που σε έλκει τόσο δυνατά ώστε να έχεις ευχηθεί να έπεφτε στα χέρια σου ένα τέτοιο “υπάκουο” μαγικό λυχνάρι; Είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης σε εσένα και στις ικανότητές σου; Είναι η απόγνωση που νιώθεις εξαιτίας των καταστάσεων που βιώνεις; Είναι η εύκολη λύση για να μην έχεις προβλήματα ή αν έχεις να τα λύσεις;

Εσύ και οι επιθυμίες

Είναι η λαχτάρα σου να γίνουν αληθινά όλα όσα ονειρεύτηκες ή μήπως χρειάζεσαι κάποιον να σου στέκεται σε ότι ζεις δίχως να σε κρίνει, αλλά να σε βοηθάει και να σε ωθεί προς τον σωστό και επιτυχημένο δρόμο; Μήπως έχεις ανάγκη κάτι να αλλάξει, ακόμα κι αν δεν εξελιχθεί σε κάτι εξωπραγματικά μαγικό; Μήπως θέλεις τελικά να σε υπηρετούν και να υποτάσσονται στις εντολές σου, που κάποιες φορές τυγχάνει να είναι αδύνατον να “εκτελεστούν”;

Η σκέψη της προσπάθειας

Ότι και να είναι απ´όλα αυτά, σκέψου ποια είναι αντικειμενικά πραγματοποιήσιμα από εσένα και ποια είναι παραλογισμοί των εξωπραγματικών επιθυμιών σου. Τι θα έλεγες να διαχωρίσεις αυτές τις δυο κατηγορίες; Θα σε βοηθήσεις να κατανοήσεις το μέγεθος των προσπαθειών που κάνεις προκειμένου να πλησιάσεις πιο κοντά και τελικώς να αποκτήσεις όλα όσα έχεις ονειρευτεί. Σκέψου μόνο αυτή την τόσο σημαντική λεπτομέρεια, πως:

Για να αποκτήσεις ότι έχεις ονειρευτεί δεν θα χρειαστεί να «φυλακίσεις» κανέναν αλλά ούτε και να φυλακίσεις εσένα!

Η μέθοδος “τζίνι”

Το «τζίνι» πάντοτε περίμενε να τρίψουν το λυχνάρι στο οποίο κοιμόταν, για να καταλάβει πως είναι ξύπνιο. Τότε έφτανε η στιγμή να εμφανιστεί προκειμένου να κάνει αληθινές τις προσδοκίες και τα όνειρα του «αφέντη» του. Γιατί λοιπόν να περιμένεις κάποιον να εκπληρώσει τα δικά σου θέλω, από την στιγμή που έχεις την ευκαιρία να το καταφέρεις μόνος/η σου. Συγκεκριμένα, δεν έχεις μονάχα μια ευκαιρία αλλά άπειρες! Μπορείς να προσπαθήσεις άπειρες φορές, τόσες όσες αντέχεις, τόσες όσες επιθυμείς. Μπορείς να προσπαθείς! Μπορείς!

Φύσηξε την πάχνη

Είναι σκληρό να φυλακίζεις τα θέλω σου. Με την πάροδο του χρόνου, τα σκεπάζει μια λευκή πάχνη. Τότε γίνονται βαριά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διώξουν το σύννεφο που τα σπρώχνει χαμηλά. Η πάχνη όμως έχει την δυνατότητα να μετακινείται σαν φυσήξει ο άνεμος! Κάνε ένα «φύου…» και θα αρχίσει το σύννεφο να διαλύεται σιγά σιγά. Είναι η ανάσα σου αυτή που ακούγεται, τη στιγμή που διώχνεις το βάρος από μέσα σου. Είναι ο αέρας που μπαίνει ως καινούργιος στο στέρνο σου και σε γεμίζει με ανακούφιση.

Η επιλογή έχει και ελευθερία

Μάντεψε! Αναπνέεις καλύτερα, σκέφτεσαι καλύτερα και δεν χρειάστηκε να φυλακίσεις για να μην φυλακιστείς. Έχεις την ελευθερία της επιλογής μέσα σου, άφησέ την να επιλέξει το δρόμο της. Μην φυλακίζεσαι! Θα σε βγάλει σίγουρα εκεί που επιθυμείς αληθινά. Ακόμα κι αν λοξοδρομήσει, να ξέρεις πως για κάποιον λόγο θα έχει συμβεί! Θα σου έχει προσφέρει ένα ανεκτίμητο δώρο, την εμπιστοσύνη στον ίδιο σου τον εαυτό. Την επόμενη φορά που η «επιλογή» θα θελήσει να λοξοδρομήσει, θα της δώσεις την ελευθερία που δεν θα κλονίσει την εμπιστοσύνη σου σε εσένα. Έτσι κανένα μαγικό λυχνάρι δεν θα χρειαστεί.

Αναπνοή και Αέρας

Πάρε μια βαθιά αναπνοή, μέτρα έως το 4 αργά. Φύσηξε προς τα έξω όλον τον αέρα που είχες κρατήσει αυτά τα τέσσερα δευτερόλεπτα. Μπορείς να το κάνεις μέχρι η πάχνη να μετακινηθεί!

Μπορείς και έχεις το δικαίωμα να θέλεις.

Με αγάπη,

Mind and Soul

Πάμε να δημιουργήσουμε το ωραιότερο κέικ! Εκείνο των συναισθημάτων!

 

 

 

2 σχόλια

    • mindandsoul

      Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα όμορφα λόγια σου!! Σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη, ήρεμη, γεμάτη υγεία και ψυχική ηρεμία χρονιά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.